Nakon tri sata igre, Novak je savladao Britanca i plasirao se u treće kolo Vimbldona!
Novak Đoković, Foto: Anthony Harvey / Shutterstock Editorial / Profimedia

atp

Nakon tri sata igre, Novak je savladao Britanca i plasirao se u treće kolo Vimbldona!

Srbin je kada je bilo najpotrebnije pravio brejkove i tako došao zasluženo do pobede

Objavljeno: 18:46h
I K

Novak Đoković se plasirao u treće kolo Vimbldona nakon što je savladao Britanca Džejkoba Firnlija sa 3:1, po setovima 6:3, 6:4, 5:7, 7:5.

U prvom setu je svako čuvao gem na svoj servis do rezultata 4:3 za Novaka, kada je Srbin u narednom gemu oduzeo servis rivala i naravio brejk za 5:3. Zatim je najbolji teniser u istoriji potvrdio brejk i osvojio prvi set sa 6:3.

Drugi set je izgledao nešto slično kao prvi. Novak i Firnli su čuvali gemove na svoj servis do rezultata 3:3, da bi Novak u sedmog gemu napravio brejk, a zatim na svoj servis isti i potvrdio i došao na korak do osvajanja drugog seta, bilo je 5:3 za Srbina. Britanac je osvojio naredni gem i smanjio prednost, a onda je Đoković uz dosta muka osvojio svoj servis i tako okončao drugi set u svoju korist.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: Anthony Harvey / Shutterstock Editorial / Profimedia

Treći set, bio je dosta turbulentniji od prethodna dva. Novak je mogao odmah na početku seta da napravi brejk, jer je u jednom trenutku prvog gema bilo 30:30, ipak Firnli je uspeo da izdrži pritsak Đokovića i dođe do vođstva na startu trećeg seta. Potom je svako čuvao svoj servis, da bi Novak još jednom u nizu napravio brejk i poveo sa 3:2. Firnli je uspeo da ostane pribran, naredni gem odigra na sve ili ništa i dosta rizikuje, a to mu se i isplatilo, pa je uspeo da dođe do ribrejka i tako poravna rezultat na 3:3.

Novak Đoković se nakon pobede rukuje sa Džejkobom Firnlijem
Novak Đoković se nakon pobede rukuje sa Džejkobom Firnlijemfoto: Mike Egerton / PA Images / Profimedia

Potom su oba tenisera čuvala svoje servis gemove do rezultata 5:5, da bi Novak u najboljem mogućem trenutku napravio brejk i došao na gem do pobede. Onda je usledio rutinski gem za Novaka na njegov servis, koji ga je doveo do nove pobede na Vimbldonu i trećeg kola.

Đokovića u narednoj rundi čeka Australijanac Aleksej Popirin, 47. igrač sveta.

Bonus video:

00:30

Australijan open, Novak Đoković, navijači, Melburn, tenis

(Espreso/Iva Krga)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.